TPS dot changed axis!

Moderator: Tom Notch

Post Reply
buildabiggerboxer
Posts: 610
Joined: Wed Mar 25, 2009 2:50 pm

TPS dot changed axis!

Post by buildabiggerboxer » Mon Jul 03, 2017 2:02 pm

:roll: what have i done? microsquirt v3 ignition only, wasserboxer 2.5, big cam, dual 48 dells, TPS, Blue dot now runs on the x axis in the spark table ! it was running normaly until i had a look around and a play in the settings..i'm sure i have returned it back to KPA ok and the TPS gauge in dash works fine and its calibrated. any ideas or input gentlemen?

buildabiggerboxer
Posts: 610
Joined: Wed Mar 25, 2009 2:50 pm

Re: TPS dot changed axis!

Post by buildabiggerboxer » Tue Jul 04, 2017 3:51 am

Sorted gentlemen, switched it to alpha n, odd that it changed in the first place, but all ok now.

User avatar
Piledriver
Moderator
Posts: 21786
Joined: Sat Feb 16, 2002 3:01 am
Location: Van Alstyne, Texas

Re: TPS dot changed axis!

Post by Piledriver » Fri Jul 14, 2017 1:18 am

Always remember to "save as..." your MSQ early and often!
I, for one, regularly embrace our new robot overlords, as I am the guy fixing the robots...

buildabiggerboxer
Posts: 610
Joined: Wed Mar 25, 2009 2:50 pm

Re: TPS dot changed axis!

Post by buildabiggerboxer » Sat Jul 15, 2017 1:40 pm

Thxs Pile, wise words so i did that today, im so bored now shes running clean, at least on light load so subject to a circuit test! 🤗.
so started planning and pulling out my required injection wiring etc for the popular GSXR 750 x 46mm TBs, launch control ready to instal but im sceptical of it,🤔 i may test with it but i like the discipin needed to get off the lights clean and read the grip available at the time, i know the sound of the required 2800 rpm with the trans pre loaded to squat point. one thing i cant see is calibrate IAT in TS tools, my bosch sensor reads 15° too high, tho it has coolant temp calibration spot on, i see default is GM IAT sensor. cheers.

User avatar
Piledriver
Moderator
Posts: 21786
Joined: Sat Feb 16, 2002 3:01 am
Location: Van Alstyne, Texas

Re: TPS dot changed axis!

Post by Piledriver » Sat Jul 15, 2017 3:32 pm

There's a way to do it but you are going to have to hit the manual for that, I just run the GM sensors, my CLT sensor is securely ziptied to the side of a pushrod tube. :lol:
(open element, same as IAT, very fast response to hot airflow, tracks CHT very well with predictable RPM/airflow based offset)
I, for one, regularly embrace our new robot overlords, as I am the guy fixing the robots...

User avatar
MarioVelotta
Posts: 3742
Joined: Wed Mar 12, 2003 3:01 am
Location: Monroe, Wa.
Contact:

Re: TPS dot changed axis!

Post by MarioVelotta » Tue Jul 18, 2017 1:33 pm

Piledriver wrote:
Fri Jul 14, 2017 1:18 am
Always remember to "save as..." your MSQ early and often!
This is gold :)
The Dub Shop
Mario@thedubshop.net
2276 Turbo - 92 Octane
11.537 @ 115.74mph - 15psi
1600dp - 18sec @ 0psi :lol:
Facebook-Tech-Store

Post Reply