Electrical issue Porsche 914

VW based Porsche. In a league of its own.

Moderator: Piledriver

Post Reply
tedsu0
Posts: 10
Joined: Tue Nov 16, 2010 11:27 am

Electrical issue Porsche 914

Post by tedsu0 » Wed Oct 31, 2012 4:23 am

Hey,

sorry for my bad english....

I have a 1971 Porsche 914, i have some issues with the electric system.

I think there is something regarding the ground.

When i put the car i revers(activating the reverslights) og break(activating the breaklights) the tachometer, oilpressur og fuelgauge dies.

Some idea what i could be?

User avatar
Piledriver
Moderator
Posts: 21790
Joined: Sat Feb 16, 2002 3:01 am
Location: Van Alstyne, Texas

Re: Electrical issue Porsche 914

Post by Piledriver » Wed Oct 31, 2012 11:02 am

Welcome to the STF!

Strangely, I vaguely recall having a similar issue many years ago...

Fuse does not blow, right?

There is a common multi terminal ground under the dash just behind the fusebox check that for fallen off or loose connectors.
If nothing there, could be the backup switch or wiring on transmisssion related.

(I have 74s, yours may differ some)
I, for one, regularly embrace our new robot overlords, as I am the guy fixing the robots...

tedsu0
Posts: 10
Joined: Tue Nov 16, 2010 11:27 am

Re: Electrical issue Porsche 914

Post by tedsu0 » Wed Oct 31, 2012 12:14 pm

Piledriver wrote:Welcome to the STF!

Strangely, I vaguely recall having a similar issue many years ago...

Fuse does not blow, right?

There is a common multi terminal ground under the dash just behind the fusebox check that for fallen off or loose connectors.
If nothing there, could be the backup switch or wiring on transmisssion related.

(I have 74s, yours may differ some)
Thanks:-)

Iv been reading here for some time, seem to be the right forum for me.

Ill check the ground under the dash.

You know a place to find a good wiring loom drawing? The one in my haynesbook is not that good

User avatar
Piledriver
Moderator
Posts: 21790
Joined: Sat Feb 16, 2002 3:01 am
Location: Van Alstyne, Texas

Re: Electrical issue Porsche 914

Post by Piledriver » Wed Oct 31, 2012 1:21 pm

Full set, most in color.
http://www.pelicanparts.com/914/914_ele ... agrams.htm

If you have had "water in the trunk" issues it could also be related to the grounds to the rear lamps.
I, for one, regularly embrace our new robot overlords, as I am the guy fixing the robots...

Post Reply