What Transmission other than a Bus Trans will Work with an ECOTEC

Are you one of those confused people who can't make up their mind?
Post Reply
Teket999
Posts: 2
Joined: Thu Jul 13, 2017 8:41 am

What Transmission other than a Bus Trans will Work with an ECOTEC

Post by Teket999 » Tue Aug 15, 2017 10:42 pm

So I am going to use an ECO TEC 2.4L engine in my bug 'OR' a new sand rail project. I'm only thinking of the sand rail for the opportunity to put in a modern manual transmission easier because I can account for it before welding up the frame. Getting it to fit in the bug is preferred however.

Anyone put in a transmission other than a bus transmission for an ECO TEC? I've got the same question into AlphaFab as well as I was going to use them for conversion materials and supplies necessary. I was hoping someone has already done it and can offer pointers and lessons learned not just theory.

Thanks in advance.

User avatar
Piledriver
Moderator
Posts: 21715
Joined: Sat Feb 16, 2002 3:01 am
Location: Van Alstyne, Texas

Re: What Transmission other than a Bus Trans will Work with an ECOTEC

Post by Piledriver » Wed Aug 16, 2017 1:16 am

090 automatic... I guess that's still a Bus transmission, but it can be modded to take a blown V8 if desired.
You'd have to spend stupid$$$ on a Medeola or such to match the HP the automatic can take.
(mind, you can spend ~as much on the Automatic if looking to put down 700++HP)

If you can find one the 4/5 speed transaxles out of a Jeep Eagles are Renault UN1 bits, good for ~400++ HP.
I, for one, regularly embrace our new robot overlords, as I am the guy fixing the robots...

Post Reply